10 idei pentru bani suplimentari in perioada de pensionare

1.Dacă stai într-o locuinţă mai mare poţi să închiriezi o parte din ea sau te poţi muta în una mai mică. Vor scădea costurile şi vor creşte veniturile.

2.Mută-te la ţară într-o casă cu grădină. Cultivă zarzavaturi, fă-ţi o livadă, fă apicultură, cultivă flori. Acest gen de muncă are  beneficii atât finaciare cât şi asupra starii de sănătate. Este un fel de fitnees în natură.

3.Dacă te pricepi la tricotat, la fabricarea bijuteriilor, ai abilităţi pentru craft (diverse meştesuguri- lucruri făcute de mână, acum le poţi vinde pe Emag sau site-ul Etsy. Cu posibilităţile de azi de a vinde online, hobby-ul pe care l-ai exersat în ultimii ani îţi poate aduce un profit suplimentar în perioada de pensionare.

4.Dacă ai abilităţi de desen grafic, scris, traducere, editare poze sau video, acum există posibilitatea de a lucra independent ca liber profesionist sau “freelancer”, o activitate pe care o poţi desfăşura de acasa, online, la un număr de ore stabilit de tine fără un angajament pe termen lung cu un angajator. Amănunte aici:

5.Cultivă ciuperci. Este o activitate care poate fi făcută de un pensionar part time sau cu normă întreagă. Există modalităţi simple de a le creşte pe saci gata însămâmţaţi. De asemnea există bloguri, site-uri web și forumuri unde puteți învăța și interacționa cu alți cultivatori de ciuperci. Ele pot fi un proiect de agricultură urbană.

6.Dezvoltă-ţi orice alt hobby plăcut sau o mică afacere pe care să o poţi continua după ce ieşi la pensie. Este de dorit ca ca activitatea extra serviciu să fie începută înainte de ieşirea la pensie şi continuată după aceea. Este mai greu să te apuci de o activitate nouă după ce ai ieşit deja la pensie.

7.Plasează-ţi economiile într-un teren, un apartament, o garsonieră. Poţi obţine bani suplimentari  din închirierea bunurilor imobiliare, din închirierea terenului pe care îl ai pentru parcare sau din grădinărit.

8.Sondaje plătite. Cu o căutare pe Google poţi găsi o mulţime de astfel de oferte.

9.Dacă îţi place să vorbeşti cu oamenenii, dacă îţi lipseşte interacţiunea socială, te poţi alătura la un Call center virtual, pentru câteva ore pe zi

10.Într-o lume a consumerismului exagerat, cel mai rapid mod de a economisii  este aceea de a reduce cheltuielile inutile. Fără o disciplină în consum întotdeauna costurile vor depăşi veniturile. Vedem acest lucru la diverse vedete TV, vedete din lumea muzicală sau a sportului care după ce au câştigat enorm ajung la final în sărăcie. Şi problema nu este suma care se cheltuie şi faptul că se cheltuie pe lucruri greşite. Controlul asupra costurilor vă va oferi mai mulţi bani pentru a-i investi în creşterea veniturilor.

Dacă ai idei despre alte activităţi care pot aduce venituri suplimentare în perioada de pensionare lasă un comentariu mai jos:

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.