Fii un (o) pensionar demn si fericit

Acceptă cu seninătate faptul că îmbătrâneşti, bucură-te de libertatea oferită de vârtă, nu pretinde nimic de la alţii, manifestă-ţi mulţumirea şi recunoştinţa dacă alţii fac ceva pentru tine.

-Oferă-ţi ajutorul în îngrijirea nepoţilor cât poţi de mult, scoate-i la plimbare, învaţă-i lucruri folositoare, citeşte-le, spune-le poveşti, râde cu ei.

-Nu jindui după anii tineri care s-au dus aşa de repede. Revizuieşte lecţiile pe care ţi le-a dat viaţa şi pune în aplicare lucrurile pe care le-ai învăţat, poartă-te cu mai multă înţelegere şi răbdare cu cei din jurul tău, zâmbeşte oamenilor, sari în ajutor când este nevoie

-Fi răbdător când stai la coadă la magazine, la diverse ghişee, nu face observaţii neplăcute vânzătorilor, funcţionarilor, ospătarilor. Viaţa în ziua de azi este mai agitată şi generaţia tânără are parte de mai mult stres decât l-am avut noi şi trebuie să le oferim înţelegere. Şi la urma urmei acum ai mai mult timp decât în perioada activă.

-Niciodată să nu te crezi mai bătrân şi mai bolnav decât eşti în realitate. Nu vorbi mereu despre bolile şi necazuile taletale. Nimeni nu este dispus să asculte prea mult istorii dezgustătoare sau să audă de boli şi spitale.

Ce crezi că ar trebui să faci şi care crezi că ar trebui să fie atitudinea ta pentru a fi mai fericit

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.